..

..

Wednesday, October 26, 2011

i will not wait for you anymore


Even when I say I love you, you don't seem to hear
Even when I say I love you, you don't seem to know
The crying me whose heart is shattered, you don't seem to see
Even when I call your name, you don't seem to hear
Even when I say I want only you, you don't seem to know
My hopeless, pathetic love for you, you don't seem to know
Now I quit from waiting you
Not because i do not love you anymore
It just because i am tired of waiting .
goodbye wms ...

Thursday, October 13, 2011

kenapa saya tak tido lagi ?


pakcik !
sekarang pukul 12:49 am . saya masih tak boleh tido walaupun kepenatan
semuanya kerana SAYA TERLALU RINDUKAN AWAK !
saya nak mesej tapi tak sampai hati .
bukan ape , saya tak nak jadi perempuan yang rendahkan diri .
saya pun ada ego . saya pun ada PRIDE .
tapi saya rindu awakkkkkkk !!!

Thursday, September 22, 2011

geng boboboy sedia membantu

assalamualaikum
hye bloggie !
amy dah berapa hari tak update new entry .
biasalah musin peperiksaan ni bz.
nak kena cari mase yang sesuai untuk mencarut kat sini.
owyeh ! owyeh !

hurm ,
banyak sangat yang perlu di ceritakan .
kita bermula dengan hari jumaat lalu , 16 september HARI MALAYSIA
moto amy yang tercinta telah dicuci-cuci sama itu GENG BOBOYOY
suke-suke :)

satu sebab jimat duit , lagu satu rasa macam disayangi sangat .hehe
ntah la , kekadang bila fikir2 balik amy ni kira beruntung juga la .
biarpun cinta tu macam jauh sangat untuk digapai tapi kalau bab friendship ni
amy tak boleh nak pertikaikan amy memang banyak geng & kawan2 .hehe

haaa , bercakap tentang GENG BOBOBOY ni dorang memang sweet sangat .
sume stok A's jer .
ALANG , ADIY , AYIE , ALONG , AMY .
kannnnn , tak cayer lagi .
perkenalan dengan mereka ni tak lama tapi impak dye besar la .
macam dah lamaaaaaaaaaaaa sangat kenal .
kalau g kat FF BISTRO a.k.a ROTI IMPIT memang la melahar dengan dorang .
dorang pun dah tau amy mesti minta chocolate @ strawberry .
apa lagi nak cerita tentang mereka2 yang baru wujud nie yerk ?
erm , tu jer kowt la .
ni kat bawah amy letak gambar sesi mencuci moto oleh adiy ngan alang.
ayie takda mase ni :





Friday, September 16, 2011

dia tegur kowt !

cantik tak muka happy saya ? muahahaha

hye bloggie ,
happy mood !
(lompat-lompat jap)
kenapa yer ,malam ni macam dapat loteri .
sebab ape ?
haaaaa, jangan tak caye wms chat amy aw .
sumpah terkejut mula2 uh .
selepas bepikir2 beberapa minit amy pun balas la .
rupa-rupanya dia nak minta maaf .
lebih 20 kali juag la dia minta maaf ngan amy .
amy memang tak boleh terima sampai amy kata kalau dye minta maaf lagi amy takmo kawan dah .
bukan ape, amy tak nak dye minta maaf sebab dye tak salah pun .
takda lansung salah dye .
berkait dengan cinta tuh amy yang salah .
dye kata boleh rasa yang amy memang marah dye .
" awak ,kalau la awak boleh baca blog saya awak akan tau yang saya takkan dapat nak marah awak , ni kan pula buang awak dari hidup saya "

macam2 la kami cakap . kami macam dah kembali ke zaman dulu-dulu sebelum timbul semua krisis ni .
tapi pelik juga tiba2 dye chat an.
apa yang buatkan dye tibe2 click nama amy tuk im .
pastu sebuk tanya amy marah2 sapa kat fb .
hahaha,takkan nak bagi tau lak an yang amy marah dowg pasal lagu tuh .
memang tak laaaa....
seyes , hebatnya aura dorang bila amy tak boleh nak marah dorang lama-lama .
tak kisah la siapa .

hurm ,dye perasan amy ada masalah .
mula2 takmo share ngan dye tapi bile dye pujuk2 amy bagi tau juga la .
seperti apa yang khairul shahrin dan yang lain2 ,
wms juga berpendapat yang sama.
amy kena mengalah dengan abah .
sampai bila nak ego .
ape2 pun itu abah amy .
amy tau tu tapi amy tak boleh .
abahhhh , amy rindu :'(
wms kata dye nak amy kol abah esok juga .
tengok la macamana . amy perlukan masa lagi .
haaaaa....
dye macam ulang lirik lagu dalam "lelaki seperti aku "
dye kata amy an baik
amy an cantik
so amy kena beralah ngan abah .
tauuuu ????
wah , kalau dah guna ayat tuh macam satu arahan .
kalau benda lain memang amy boleh usahakan tapi benda ni berat la.
insyaalah, doakan kami berbaik semula .
dye masih anggap amy geng dye .
terharuuuuu...
tapi an awak , saya baru nak recover .
awak datang balik kepada saya ni terlalu cepat la.
hati saya dah tak tentu arah ni .
sume salah awak , semarakkan balik api cinta saya ni .
(jiwang sangat dah tuh amy )
*dinee kalau baca jangan gelak tau ! haha
lagi aper yer , dye ajak amy masuk silat .
alahhhh , amy dah tua . tak larat nak silat2 ni dah .
tapi memang teringin nk fit macam dulu balik .
nak taekwando takda mase .
tengok la macamana .
tak boleh nak kerap sangat ngan awak ni .
nanti saya sakit jumpa doktor pun xda ubat . hahahaha
mulai hari ni saya dah diiktiraf sebagai adik khairul shahrin dan adik kepada nurdinee .
hahahahahahahahahaah (sister tu adik ke kakak ?)
weh2 amy ,
panjang berjela posting kali ni .
kalau ada yang nak baca nanti terus tak jadi .
untuk kali ini itu jer kowt .
selamat malam :D


p/s : masih terlompat2 , yeah baik balik wms !!!!!!

Thursday, September 15, 2011

not everyone can handle luxury


Have u ever noticed that Rolls Royce & Bentley don't have commercials?


Reason : They know the value of their product & that brings customers to them.


Lesson : When u know ur value u don't have to beg people to be in yr life, to stay friends with u, to spend time with u or to love u, be confident in who u are.
Just remember NOT everyone can handle luxury

Wednesday, September 14, 2011

mereka anggap itu lawak

mainkan perasaan orang lawak ke ?
jadikan isu sayang seseorang kepada seseorang tu lawak ke ?
stalker facebook orang tu lawak ke ?
canang pasal status facebook seseorang tu lawak ke ?

mungkin bagi sesetengah orang ianya satu bahan jenaka .
tapi bagi orang yang terkena pernah tak korang pikir perasaan dia macamana .
bila korang dalam diam memperkatakan tentang dia ,
dan dia akhirnya tahu tentang itu
macamana agaknya dia nak berdepan dgn korang ?
pernah tak korang pikir ????

jawapannya mesti tidak
sebab korang tak anggap ia suatu yang serius .
lebih sadis bila orang yang korang bahan tu seorang gadis .
yang sangat memuju korang sebagai abangnya
seperti yang pernah korang katakan padanya
"call je kitorang kalau nak apa2 yer "
tapi kenapa korang buat macam tuh .
demi ALLAH swt
si gadis tu memang dah malu sangat nak jumpa korang

kasihan dia
dia tak boleh nak marah
dia tak boleh nak benci
dia tak boleh nak remove or delete korang dari fb @ hp
dia masih sayang korang
dia masih anggap korang abang2 dia
di masih anggap korang 'bodyguard' dia
mulut dia memang kata benci tapi sebenarnya dia tak boleh nak benci korang
jangan ditanya kenapa sebab dia sendiri tak tahu jawapannya

semalam bila si gadis terbaca wall post C kepada S
hatinya seperti ditikam2
kenapa perlu kata begitu
memanglah si gadis tu degil sebab masih nak tunggu
tapi dia tak canang kat semua orang
korang cuma nampak bila si gadis dan si S tu jadi kekok bila berdepan
tapi si gadis masih lagi bertegur sapa dengan korang
bezanya dia belum ready sepenuhnya untuk duduk semeja dan bergelak tawa macam dulu
bagilah dia masa .

korang takkan paham macamana kecewanya dia .
dah la tak paham korang tambah lagi kedukaan dia dengan letak lagu tu kat wall
korang ingat dia bodoh ker .
si gadis tu sedar yang selain lagu itu dipost untuk S
si C tu harap si gadis dapat dengar setiap bait-bait lirik yang tercatat dalam lagu tersebut .
perli ~

dia menangis semalaman sebab malu
dia menangis semalaman sebab tak tau macamana nak beredepan dengan korang
dia menangis semalaman sebab tak boleh nak benci korang
dia menangis semalaman sebab rasa seperti diperlekehkan
dia menangis semalaman sebab setelah apa yang korang buat pada dia ni kasih sayang dia terhadap korang sikit pun tak pudar walaupun malam tadi mulut dia menjerit2 kata benci .

kasihanilah si gadis .

lagu ni lah yang C post kat S
*
*
*
*
*
*
*
*


video



nur dinee

salammmm...
hyehye bloggie .
amy up lagi post yang baru .
stop kejap pasal wms ,sekarang nak cerita tentang seorang gadis .
si cantik manis ni namanya NUR DINEE.
kami kenal mase program yang ala-ala homsis uh .
perkenalan kami dalam 4 bulan . bermula di dsg .
ceritanya bila mana khairul shahrin (nanti kita cerita siapa ni )
bawa awek dia ni jumpa amy .
so kami pun kenal la.
tup tup boleh jadi rapat sangat sampai camni .
kira macam kami memang berkongsi masalah bersama lah .
siapa kata tempoh perkenalan tu penting ?
cuba tengok kami .
ada yang sampai tak sangka kami boleh serapat ini .
saya sayang dinee .
sebab dia kawan baik saya . tempat saya meluahkan masalah .
kalau korang nak tau , dinee ni pendengar yang baik tau .
kalau cerita masalah kat dinee ,dia kan dengar betul2 kemudian dia akan bagi nasihat atau komen la sikit2 .
apa yang dinee tahu tak semestinya abang2 tuh tahu . rasanya setiap kisah percintaan saya dengan wms dia tahu.
cuma mereka tak pernah berjumpa .
okeh ,
nak cerita ni . dinee penah kata dia nak tahu sangat siapa NAIFANA AMY.
so amacam dinee bile dah tau siapa NAIFANA AMY ni ?
nyesal tak ?
(angguk kalau nyesal ngeleng kalau tak )
hahaha...amy tau , mesti dinee ngeleng an.
sebab dinee kata dia sayang amy . hehehe
dinee ada boyfren . boyfren dye kawan wms dan juga kawan baik amy yang amy dah anggap macam abang amy .
amy suka tengok dorang .sangat padan .
dinee kata kalau dia kawin nanti nak bagi amy duduk meja vip .
waaaa,tak sabarnya nak tgk kawan amy ni kawin .
dinee ni jenisnya suka ikut perasaan .
dia sayang sangat kat khairul shahrin .
tapi kaau ada sesuatu yang jadi tuh gaduhnye alamak , mateyyyy ...
tapi last2 dorang mesti baik balik .
biasalah , saling menyayangi satu sama lain kan.
tapi nasihat amy kat dinee sayang , be matured sayang .
jangan ikutkan sangat kehendak hati @ perasaan nanti menyesal tak sudah .
nak tengok muka nurdinee yang amy kata ni ????
haaa...
tau dah .mestilah nak kan .
*
*
*
*
*
*
*
*
*



p/s : dinee suka kata amy cantik , terima kasih dinee :D